bilder från dagarna då jag inte har kunnat blogga


Hur min blogg har sett ut dom senaste 4 dagarna! (y)

det här älskar vi eller hur ? :D:D:DD eller inte. fick blogg.se, ska byta till ngt annat nu. 
Men bilder från dagarna kommer iaf upp nu när jag iaf KAN va inne på min blogg..

R.I.P Lebrozo <3

Saknar dej min fina fullblods springare, nu har du gått i trappalandas fina och härliga ängar i 2 år! Saknaden är obeskrvlig.'
 
Täntke börja skriva lite om min och Lebbes historia, och va som gjorde att han dog. Men inte idag en annan dag får det bli.

Ridpasset idag

hej käraa bloggläsare!
Idag så följde Elena med mig till stallet, supermysigt! För er som inte vet så va det typ första gången Elena red, hon travade skrittade och gick över bommen helt själv! Inte dåligt för att va första gången ju? Hon ska iallafall med mej fler gånger och rida och när hon blir tillräckligt duktigt så tar jag med henne ut på en sväng i skogen med TanTan! 
 
Dagens dressyrtrim va mycket halter, övergångar och galoppombyten! Gick över mina förväntningar.
Hon satte formen och övergångarna perfekt, galoppombyten gick också super, någon gång kom hon in i korsgalopp, men whatever?
Tränade typ en speciell övning, bild nedan, och förklaringen till bilden står nedanför.
Där det svarta strecket är, så är det trav. 
Sen vid den blå punkten halt.
Sen vid den vinröda är det kortgalopp.
Och när man rider till den lila punkten är det ett galoppombyte.
Sen ett varv på volten i Galopp. Sen fortsätter man i samma mönster i båda varven.

Super bra övning som jag hittat på själv, finns säkert folk om ridit den innan, men jag har iallafall inte sätt någon rida denna övningen innan.
 
Försöker lägga upp bilder från dagen också men det går typ inte!? helt cepe, för ritningen jag gjorde gick ju att ladda upp?
Hata blogg.e ibland assp...
 

Idag kör jag igång då?!

tjenare!
Idag kör jag igång med bloggen på allvar då, känns som att dethär kommer bli super. Har iallaafall en bra känsla i magen när jag går in på min blogg, känns som att den kan bli stor? Om jag bara bloggar varje dag typ4-5 gånger om dagen, och att jag börja starta Naddel i lite tävlingar osv, Men ska nog snart anmäla mig till någon L:D och L:C , eller kanske bara hoppa någon lite pay and jump, innan jag börjar med att tävla henne direkt. Men till vintern/hösten kommer jag ha en riktigt mysig tävlingstermin på lite lägre höjder för att sedan till våren böra klättra i dom högre klasserna, kommer tävla både i hoppning och WE.

Idag, så ska jag trimma dressyr på Naddel i paddocken, för igår reds hon ut och i förrgår hoppade hon!( Btw filmen går inte att ladda upp, så får testa att ladda upp den om några dagar, eller göra om den helt)

Men kan berätta om hoppningen.
Jag hoppade 2 olika bågar kan man säga, som va snett igenom till en lång sida eller svårt att förklara, men ni får se på filmen lite senare i veckan. Men iallafall från att ta 7 galoppsprång på en linje, till att länga så mycket att det blir 5 galoppsprång är inte dåligt eller hur?!?!?!?! Hur grym ponny har jag inte! Hoppade lågt, kanske 70-80 bara? Men det va för att det är superbra att träna lite lägre när man tränar teknik!

Men dagens trimmnigspass, blir att trimma mycket på volterna, och mycket ställning, och låg form! Endast för att bygga upp massa ryggmuskler och att hon ska mjukna. Kommer nog va helt slut efter det ridpasset! Ska kolla om någon vill följa med ut, så jag inte är ensam.
Men ridningen blir inte förrens senare ikväll då mamma måste sluta jobbet, och köra ut mej!

Men nu har ni fått ett ordentligt inlägg, så vi får höras senare!

/ felicia

Har inte kommit in på bloggen????

WTF?!!?!?!?1
har inte kommit in på bloggen på 2 dagar, FKN cp. ÅHHH aja.
Men imorgon så sätter jag ju igång och börjar blogga på riktigt, osv, så ja, vi hörs imorn. pusshej.

Vart i stallet precis

(Filmen gick tyvärr inte att ladda upp igår det va något fel, så håller på att gör om den nu för er som undrar)

Har precis kommit hem från en mysig skogstur med Naddel, gick skitbra!
Naddel var dock lite vertaggad , men det gick endå bra för red ut på kimblewicket.

Sen schampoonerade jag henne, så hon blev riktigt fin och VIT!
Men såklart det första hon gjorde va att rulla sig, har film på det också om ni vill se, kommer massa bilder sen också , efter det inlägget tror jag, ska bara för över alla bilder från iphonen till datan.

Ska hoppa Naddel ikväll, för då är det mycket svalare, så hon får gå två gånger idag men det skadar inte eftersom hon inte gick alls hårt igår när ja bara tömkörde och longerade lite.
Ska iallafall inte hoppa så avancerat, någon bana på 80-90 cm hade jag tänkt skulle bli bra.
Har inte hunnit bestämma mej för vilket bett jag ska ha, men tror jag ska ta gummitbettet, men kommer säkert ändra mej 10 ggr till hahaha :D

Men bloggar mer om en stund!
/ felicia

dagens träning i bilder och text

Gick super idag, tömkörde och longerade.
Blev ingen uteritt för det va typ alldeles för varmt för att rida ut!

Men longeringen gick ganska bra lät henen rulla på med inspänningstyglar som jag inte ens spände inte så mycket, för hade inga större krav på henne.
Men sen på tömkörning så pressade jag henne lite mer i en liten högre form så det gick mycket bättre. Naddel har nog aldrig blivit tömkörd innan så det blev lite konstigt i början men sen så gick det som att hon aldrig hade gjort något annat!

Men håller på att göra en film från när jag hoppade förra veckan så, lägger nog upp den någon gång inatt, AWESOME ju?:D

Aja bloggar mer sen,
ha d

god afton!

haha sikken rubrik!

Har varit på skara hela dagen igår, va verkligen skitkul! Fick världens bonnabränna.
 
Men iaf, Naddel fick vila igår, men idag så ska jag ut och rida i skogen med derya, haha återstår och se om hon kommer sitta kvar eller ej, men jag kommer iaf sskratta jävligt mkt tror jag,
Ska bli superkul, och imorn ska jag hoppträna, ska hoppa lite högre tro nog ganska varmt att hoppa dagen, plus att det är midsommar imorgon, skitkul.

Hoppas mi va nöjda med outfitsen igår, men ridpassen kom inte upp? Och jag vet inte om jag råkat lägga dom på fel dag eller inte men skitsamma.
 
Men nästa måndag så är det bestämt att jag ska börja blogga påriktigt och, bloggen ska läänkas ut osv. 
För just nu bloggar jag bara för att fylla ut bloggen, så folk som inte läst mina tidigare bloggar ska ha något att läsa om så dom fastnar mer för min blogg. smartchey_97!

Men dagens ridövning kommer såklart ut sen osv. 
 
Men ni får ha det bra så länge.
 
/ felicia
 

outfit 3

 
(GAMMAL OUTFIT NÄR JAG BLOGGA PÅ CLASSICALPONY.)

outfit 2


outfit


NYA BLOGG.SE?

Nya blogg.se har precis kommit, lite underligt eftersom man inte är van?

Har inte bloggat på hela dagen för jag har varit iväg, har varit i bohus lite med och hämtat min skal oss hevi!
Idag ska mamma rida ut Naddel, för hon ville  gärna göra det så hon får göra det!
Och imorn ska jag iväg till skara sommarland. Kommer bli ganska kul ska åka dit med Vicki. OCh alla andra från gården typ haha.

Men ska iväg till gården sen, så för att glad göra er så kommer 3 olika outfits, plus tips OCH 2 dagens ridpass under natten så ni har massa att läsa om till imorgon!

Men vi hörs senare.

film från idag + bilder från min och matildas fotodag <3


Dagens ridövning.

Kom-igång-hoppning efter vintervilan

- Det som ofta händer de första hoppassen efter en vila är att ryttaren vill rida sakta och hästen vill springa fort. Man hamnar i ett läge där man får rida med handbromsen i för att kunna hålla rätt tempo, säger hippologen Jenny Ekblad, som bjuder på bra kom-igång-övningar.

Tipstack till: Jenny Ekblad
Text:
Hege Hellström
Illustration: Linda Eriksson

De flesta hästarna har haft sin vintervila och har börjat att jobba ordentligt igen. Ofta är de pigga och busiga i vårvädret, samtidigt som de kanske är oridna och lite "olydiga". 
- Det som ofta händer de första hoppassen efter en vila är att ryttaren vill rida sakta och att hästen vill springa fort. Man hamnar i ett läge där man får rida med handbromsen i för att kunna hålla rätt tempo, säger hippologen Jenny Ekblad.
Hon gillar veckans övning eftersom det är långa vägar mellan hindren, men skarpare svängar efter dem. Det hjälper till att bromsa upp. 
- Man kan fokusera på att INTE bromsa, man ska landa och fokusera på vägen, säger Jenny. 
Om du bara får hästen att gå ut i hörnet kommer svängen att bromsa den, förtydligar hon.

Renodla dina hjälper
Vissa hästar är inte pigga på marken, utan blir det bara just i hoppning eller före hinder. 
- Med de hästarna är det viktigt att man renodlar de framåtdrivande hjälperna och får hästen att ta skänkeln på ett ärligt vis, så att man verkligen kan rida i friskt tempo i både trav och i galopp - även när man inte hoppar. Bara genom att träna i det friska tempot blir hästen reglerbar där, säger Jenny. 
Rider du för sakta i det dagliga arbetet blir det som en chock när hästen väl får fart i hoppningen, i och med att den inte är lydig i det tempot. 
- Tänk tvärtom så blir det uppenbart: En häst som aldrig tränas i samlad galopp kan inte göra det bra, det kan inte en häst som aldrig tränas i banhoppningstempo heller. 
För att hästen ska kännas trevlig att rida i större galopp måste ryttaren kunna rida framåt, och dit kommer man först när hästen inte längre vill springa iväg själv. 
- En vanlig orsak till att hästen vill springa är att ryttaren tjuvhåller. Så det gäller att försöka rida med väldigt lätt kontakt och att få hästen att lugna sig med andra medel än genom tyglarna, tipsar Jenny.

Gör så här: 
Värm gärna upp med hjälp av Jennys uppvärmningsövning, klicka här. (I den övningen används samma uppställning, så det blir inga fler bommar att släpa.)

Låt hästarna galoppera några varv innan banan påbörjas, om de är för pigga. Försök ha samma tänk som i framridningen. Efter nästan varje hinder i den här banan kommer en ganska skarp sväng som kommer att bromsa upp hästen. Därför ska ryttaren tänka på att landa och rida framåt (även om hästen känns pigg) och fokusera på att styra en bra väg efter hindren. Detta i stället för att landa och bromsa i tyglarna. Att bromsa direkt efter hindren brukar bara medföra att hästarna springer mot bettet och tränger inåt i svängen.

Om hästen landar i fel galopp ska ryttaren fortsätta att tänka framåt och rida ut vägen i hörnet. Bytet kan komma i hörnet eller lite senare, och behöver inte provoceras fram direkt efter hindret. Vill hästen inte gärna byta galopp, fortsätt aktivt att rida framåt och fortsätt med banan.

 

Syfte:
Att förbereda hästen för banhoppning och kanske för årets tävlingsdebut. Ett annat syfte är att få ryttaren att tänka framåt och att våga rida i banhoppningstempo. Dessutom gör övningen hästen lugnare och mer reglerbar i större galopp.

 

Svårighetsgrad:
Bas.

 

Tänk på det här:
Glöm inte tänket från framridningen när du börjar hoppa, jobba likadant även med hinder. Sätt igång hästen i en fräsch galopp och se till att den är lugn så att du kan rida den framåt. Efter varje hinder i banan, tänk likadant. Du ska rida hästen framåt utan att ha handbromsen i.


svar på tal!


bor typ i veneröd :P var du i veneröds dressyrstall eller? var står din häst? :D

Svar: näää inte riktigt i dressyrstallet, jag står oss Maria Johansson lite längre bort på vägen, dom har ne paddock och ett gansak stort vitt stall, och massa hingsta, du kanske vet vem jag menar ? :)

/ felicia

Dag 2, det bästa och sämsta med min ponny.

Det bästa med Naddel!
*Hon är väldigt fin  dressyren även om hon är hopp-ponny.
*Hon hoppar sjukt fint!
*Hon är världens gosigaste i stallet, leder alltid ut henne till hagen utan grimma och allt.
*Hon kan anpassa sig ifall det är några som är sämre på att rida och vill testa på att rida, och då är hon supersnäll.
finns 100 till punkter med med det bästa med Naddel, men dom får räcka om det inte ska ta hela dagen!
Det sämsta med Naddel!
*När man hoppar så kan hon bli väldigt stark om man inte rider på kimblewicket.
*Hon är svår att duscha
*Hon är rädd om sina öron.
*Hon är väldigtväldigt stark i skogen, men det är bara kul!
*Hon gillar inte alla människor, hon väljer ut vilka hon gillar.
Det va dagens punkt.
/ felicia
Det bästa med Naddel!
*Hon är väldigt fin  dressyren även om hon är hopp-ponny.
*Hon hoppar sjukt fint!
*Hon är världens gosigaste i stallet, leder alltid ut henne till hagen utan grimma och allt.
*Hon kan anpassa sig ifall det är några som är sämre på att rida och vill testa på att rida, och då är hon supersnäll.
finns 100 till punkter med med det bästa med Naddel, men dom får räcka om det inte ska ta hela dagen!
Det sämsta med Naddel!
*När man hoppar så kan hon bli väldigt stark om man inte rider på kimblewicket.
*Hon är svår att duscha
*Hon är rädd om sina öron.
*Hon är väldigtväldigt stark i skogen, men det är bara kul!
*Hon gillar inte alla människor, hon väljer ut vilka hon gillar.
Det va dagens punkt.
/ felicia

Lista

Dag 1 - Presentera mig och min häst  (stryker ettan då jag precis presenterat både mig och Naddel)
Dag 2 – Det bästa/sämsta med min häst

Dag 3 - Min största rädsla inom hästsport
Dag 4 - Favoritbilderna på min häst
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Något annorlunda med min häst
Dag 7 - Redskap/utrustning jag inte klarar mig utan
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet och omgivningen
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver min häst
Dag 14 - Varför får ridning mig att må bra
Dag 15 - Något jag och min häst har gjort som jag är stolt över

Börjar med dag 2, som kommer ut under dagen!

/ felicia


godemorgon

Vakande typ precis är helt slut!
Håller på att försöka lägga över filmerna från hoppningen i torsdags så jag kan lägga upp den här på bloggen. Ska hoppa onsdag igen, och då blir det la att hoppa 80-90 cm, för det är ju trots alllt bara tredje hoppträning för oss på väääääääldigt länge.

Annars så ska jag ut till naddel lite senare för att rida ut, och rida den långa turen!
Awesome, kommer bilder från det då kg har min iPhone kamera med , plus att bilder från när Matilda fotade kommer ut idag eller Imorn!

Btw jag gjorde ju dagens ridövning i ett tidinställt men det verkar inte komma upp, eller är det bara jag som inte ser ? Skumt iaf , men idag kommer en outfit dagens ridövning och kanske något tips och trix!

Men vi hörs senare
/feliCia


Jackpot, min gamla saknade ponny <3

old picture, old memories


Felicia Emma Magdalena Tollesson Moqvist.

Som rubriken lyder, Felicia Emma Magdalena Tollesson Moqvist, mitt namn det.
Nu ska tänkte jag skriva om mej och berätta massa om mej för er som inte har läst i mina gamla bloggar och inte vet vem jag är.

För er som inte vet är jag en glad tjej född den 3 mars 1997. Jag är en  aktiv tjej som håller på med hästar, fotboll, och umgås med vänner på fritiden.
Jag är ganska osäker tjej som tänker mycket, men kan även va säker och lite småkaxig, men endå snäll.
Många ser mig som en ärlig och glad person. Men även jag kan ha mina dagar då jag kan va riktigt arg. Så säkert kommer något såkallat "emo-inlägg" på bloggen det med, men för det mesta är jag en glader liten tös.
Jag ska börja 9:an nu till hösten, och jag satsar på riktigt höga betyg för att antagligen kunna söka in till Kungsbacka ridgymnasium, eller söka in på el i mimers. 

Jag har tidigare tävlat på på L:b nivå, men tränat msv höjder hemma.
Planerar att starta min ponny Naddel i MsvB hoppning, och höga klasser i WE.
Jag som ryttare är ganska lugn och orädd, hoppar va som helst, rider dressyr hyfsat bra, älskar  att variera mellan hoppning,dressyr, terräng, lek pass och allt.
Och jag rider även min tränares (Maria Johansson) d-ponny Nosic OX, inte så ofta som jag red han förut, men lite då och då rider jag han. Ska även ut och tävla han lite på små clearrounder osv.

Jag har tidigare haft en korsbands och ledbandsskada även haft skadat minisken, men jag har precis blivit återställd, och ska börja med sjukgymnast. Min skada har påverkat min ridning lite genom att jag inte orkar använda min vänstra skänkel till 100% men det har blivit mycket bättre nu vilket känns skitskkönt.

Jag är en även en såndär tjej som älskar att trixa mellan outfits i färg och annorlunda grejer, samtisigt som jag tycker det är lika kul att matcha till en vanlig fin stilren outfit, så outfits och så kommer ni få se mycket utav i bloggen.

Förutom att jag äger en häst, så har jag en hund också som heter Wille, en söt liten speciell labrador. Brukar vara ute och springa och simma med denna lilla varelse, skitskönt att ha en sån kompis som man bara kan gå med utan att säga ett ord till, verkligen hur skönt som helst tro det eller ej!
Men nu orkar jag faktiskt inte skriva mer , har skrivit en hel roman här ju?! :D
Aja om det är något ni undrar tveka inte att fråga!
/ felicia
image description


Usch

Usch vilket hemskt väder det är idag.. Usch usch usch blir ingen ridning idag pga detta fula äckliga regn väder? Vafan det e sommarlov nu?

Skitsamma iaf så får naddel vila idag för är verkligen inte sugen på att rida och hon har gått ganska hårt den här veckan.
Men Imorn är vi fit for fight igen, blir en lång uteritt i skogen , och hoppa lite stockar tror jag , muuums <3
Och nästa vecka är det dessutom midsommar som jag tror jag ska fira med Ida , och sen åka hem till Maria på kvällen , bättre kan det ju inte bli typ ?

Haha aja bloggar mer ikväll , och dagens ridövning kommer också lite senare.
/Felicia


Dagens ridning

Tjingeling!
Va ute och red idag , lät henne rulla på i sitt egna tempo , haha vilket ledde till ett par bocksprång och massa galopp!

Gick super bra, red även på kimelwicket idag.
Men Imorn så blir det nog också en sväng ute för att naddel tycker det är så jävla kul!
Kanske hoppar lite stockar i skogen , och rullar på lite på travbanan (använder den som en galoppbana)

Men bloggar mer Imorn pusssssar

/Felicia


Styrketräning galopp

Det här är en övning som stärker galoppen, samtidigt som den förbättrar balans och bakbensaktivitet hos hästen. Övningen lämpar sig i första hand för hästar som redan har en god grundutbildning, men som kanske inte har så bra bärighet i galoppen som man skulle kunna önska.


Värm upp som vanligt i samtliga gångarter. När hästen känns lösgjord och är rejält varm i kroppen kan du påbörja arbetspasset och övningen. Ställ gärna ut koner enligt skissen, så får du hjälp med att hitta rätt vägar. 

Bra för bärigheten
Rid igenom kortsidan i galopp. Efter hörnet rider du galoppöppna längst med spåret, nästan hela vägen fram till mitten på långsidan. Galoppöppna är en väldigt bra bärighetsövning, eftersom hästen måste trampa längre in under kroppen med sitt inre bakben.
Du som ryttare kan koncentrera dig på att titta framåt, rida vägen och understödja hästens galopp om den tycker att det är jobbigt eller tappar rytmen. 

Enkelt byte vid X
När du kommer till mitten på långsidan vänder du över ridbanan och vid X lägger du ett enkelt byte. Det innebär att du saktar av till skritt direkt från galopp, skrittar ett par steg och därefter fattar motsatta sidans galopp. När du når långsidan går du ut i det nya varvet. Arbeta på samma sätt i ett halvt varv, med galoppöppna på långsidorna, innan du vänder över ridbanan igen. 
Har du svårt att komma in i öppnorna på ett bra sätt kan du prova att lägga åtta- till tiometersvolter efter hörnen. Det hjälper dig att hitta rätt ställning och böjning till öppnorna.

Variera med förvänd galopp
Ett annat sätt att variera övningen på är att då och då rida ett halvt varv i förvänd galopp istället för att lägga in ett enkelt byte. Då vänder du helt enkelt över ridbanan med bibehållen galopp, galopperar ett halvt varv i förvänd galopp och vänder sedan över ridbanan igen. När du är tillbaka i rättvänd galopp återgår du till att rida öppnorna. Glöm inte att byta varv och galopp då och då om du väljer att lägga upp övningen på det här sättet.
Den förvända galoppen är även den en styrkeövning för hästen. På böjda spår måste hästen verkligen jobba med sin balans för att kunna bibehålla galoppen. Ofta märker man med en gång när man växlar från förvänd till rättvänd galopp att bärigheten har förbättrats!

Dags för att ge bloggen tid igen!

Nu äntligen är bloggdesignen klar!
SKIIIITFINT blev det, TAAACK Mohammed (http://mohammedis.se/).
Så nu drar jag igång bloggningen på allvar, awesome.

Kan berätta om gårdagen. 

Igår hoppade jag iaf, och denhär gången LOOOVAR jag att det kommer en liten filmsnutt.
Hoppade lie snväva svängar, och vattenmatta, gick super!
Red med kimbelwick bettet, ska dock ta bort martingalen när jag rider med det , för hon stör sig på  det. Men när jag ride rmed det vanliga gummibettet måste jag rida med med martingal annars nockar hon mej,

Dock så hoppade jag ganska lågt idag emd kanske bara 60-80 cm, men nästa vecka blir det att hoppa lite högre.
För håller på att planerar in lite tävlingar osv nu.
Dessutom kommer Naddel's förra ägare om typ 1-2 veckor och hälsar på, awesome.

Dagens ridövning osv kommer lite senare idag, och outfit kommer ibland!

MEn vi hörs / felicia
bild från förra hoppträning, igga mina fötter och mitt ansikte haha,, men ah hon var som sagt pigg..

outfit

Jag tänkte fylla bloggen med en outfit jag gjorde på min gamla data, nu när jag inte kan fylla bloggen med gårdagens hoppträning :/!

Förlåtförlåt

Min skoldata funkar inte längre , därför har jag inga bilder eller filmer eller ngt för att ALLT ligger på den . Helvete. Men har iallafall kvar min gamla dator , och en annan så kan fortfarande blogga!

Men kanske kommer blogga lite sämre nu då min skoldator är sönder , men daglig uppdatering kommer såklart att ske !
Men på tisdag-onsdag tror jag kanske datan kan vara klar , och mina nya design !

Men på tal om annat så red min syster naddel idag , och det gick bra , tror naddel va lite trött efter gårdagens pass!
Och sen skrittade min mamma ut henne lite i skogen så hon skulle få lite roligt med. Och Imorn är det jag som ska rida naddel , ska rida lite dressyr , med öppnor och slutor.

Men tyvärr så kommer inte bilderna / filmerna förrens typ tisdag också för kom på att Ida har några på sin mobil!

Men vi hörs !

Med vänlig hälsning, Felicia


Laddar upp filmen

Håller på att ladda upp filmen , plus kommer några smakprov efter min och Matildas fotodag förra veckan ;)


hoppträningen.

Hoppträningen, idag gick superbra!
Förutom att jag hade en övetaggad ponny till max. Men red med ett vanligt gummi stångbett, så måste rida med kimbelwick bettet, för vill egentligen rida på vanligt stånbett.. Men tyvärr är lilla Naddel för pigg.
Kommer bilder,och någon film, och då kommer ni få se hur pigg hon är! :D
Dock så kände jag mej lite obevkäm för fick låna Marias väst, och den är lite förstor för mej, men skitsamma! TACK IDA OCH ELSA FÖR HJÄLPEN FÖRRESTEN <3
Annars så hoppade jag bara "sockerbittar" och lite omhoppningsvängar, för att få henne mer reglerbar och att hon ska lyssna mer. Tränade lite på galopp ombyten också och det gick bra, enda problemet är att hon glömmer att byta med bakbenen ibland!
Men den nya designen tror jag kommer nåågon gång nästa vecka för  jag vill att den ska bli sjukt fin!
Och den designas såklart av DEEEENNNNNNAAAAA DUKTIGA KILLEN MOOOHAMMED!!!!!!!!!
failbild från idag men skitsamma!
Mer bilder kommer sen!
mvh felicia

I stallet snart

Påväg till stallet för hoppträning nu då , film kanske kommer , men bilder kommer iaf!
Men vi hörs om 1-2 timmar !


Dagens ridövning

Superbra övning, till dej som vill få din häst/ponny smidigare.
Rekommenderar den verkligen!

 

 

 

Kondition, koordination och smidighet - det får man i denna  övning i markarbete som kommer från Pia de Gysser.
Hon har ofta ponnyer och stora hästar i samma grupp och då är den här övningen bra. Dessutom kan duktigare ryttare träna med dem på lite lägre nivå, eftersom man kan välja väg och variera övningen. 


Ska tänka själv
Hon försöker att få ryttarna att känna efter och anpassa sig själva under sina träningar.
- Jag vill att ryttarna ska tänka själva så att man kan ta med sig det när man ska rida nästa gång. Annars är risken att man bara gör som man blir tillsagd utan att man förstår vad som är bra för just den egna hästen och vad man borde träna och tänka på. 
Att bygga lågt är bra för den filosofin, eftersom ryttarna kan komma många gånger utan att det sliter för mycket på hästarna. Men den här övningen är ganska jobbig för hästarna ändå, så håll inte på för länge, tipsar Pia de Gysser.
Eftersom avstånden är korta ger övningen snärtiga hästar, något som kan vara extra värdefullt om du har en häst som är lite långsam. 

Gör så här:
Om du vill börja på basnivå, ha bommarna på marken. Efter uppvärmningen är det bara att rulla runt på fyrkantspåret och komma på bommarna/hindren (hindren kan vara mellan 20-50 centimeter när du bygger upp dem). Sikta på mitten av bommarna och se till att hästen inte glider utåt.

När du kommit på fyrkantspåret i båda varven kan du börja rida en åtta. Då bryter du av till trav i god tid före travbomsserien och fattar galopp efter den. Åt andra hållet av åttan kan du välja om du vill bryta av till trav eller fortsätta galoppera över bommen.

Bygg gärna två travserier med olika avstånd bredvid varandra - då får du en ännu större precision och en lydigare häst eftersom du måste få traven exakt som bommarna. (Om det är små ponnyer och stora hästar i samma grupp kan man anpassa travserierna efter det och välja bara den ena travserien varje gång.) Bygg inte för kort mellan travbommarna så att du tvingas ta bort traven. Avstånden vi angett är exempel.

Rid inte för många gånger på den här övningen eftersom den är ganska jobbig för hästarna.

 

Övningen hittar ni även HÄÄÄÄÄÄÄR


Allt annat utan häst

Tjuuululu!
Blev inget ridande idag tyvärr , mamma tog naddel och red lite tror jag?

Iaf sover hemma oss Ida med Elsa idag , så bloggar Imorn igen puss


Oss Elsa!

Sitter oss Elsa och kollar på film jst nu.
Är sjuk och det är Elsa med så vi är sjklingar tillsammans, Hon ska iaf följa med och rida Naddel imorgon. Och idag ska jag nog åka ut själv om inte mamma säger att jag inte får för att jag är sjuk.
Men om jag rider idag, så ska jag rida mycket volter och serpentiner, och ska rida i Marias Zaldi hoppsadel.
Iallafall så imorgon så ska jag hoppträna Naddel lite, ska bli ganska kul eftersom det va längesen jag hoppträna henne. Men ska däremot inte hoppa några högre höjder tänkte hoppa lite studs för att få henne smidig.
Övningen kommer upp imorgonbitti i tidinställt, så då kan ni läsa om den.

Bloggar mer ikväll
/ felicia
En bild från när jag och Matilda (hennes blogg) löshoppade Naddel förra veckan!


Dagens ridövning.

Här kommer "Dagens ridövning" som jag själv brukar rida, för att få Naddel mer lösgjord och mjukare.
SUUUPERBRA övning verkligen, för hästen att tänka också.

Den här övningen ger variation och har lite högre svårighetsgrad än vanliga bågar. Eftersom bågar på kortsidorna är ansträngande för hästen (varje båge motsvarar en halv 6,5-metersvolt) bör detta inte ridas på mycket unga eller på otränade hästar. Gör heller inte för många repetitioner av övningen och se till att sluta innan hästen blir trött.
Använd dig av koner
Ställ upp koner enligt skissen till höger, det vill säga placera tre koner en bit ut från varje kortsida så att man kan rida runt dem. Placera dessutom en kon mitt på ridbanan, vid bokstaven X.
Värm upp som vanligt. Börja därefter med att rida hästen rak genom kortsidorna (gör hörpasseringarna som vanligt) och lägg en mjuk båge över långsidan så att du rider runt konen på mitten. Gör övningen på båda långsidorna och var noga med att hästen bjuder friskt framåt och att du har kontroll på ytterbogen i bågen. Om hästen inte svarar framåt kan du hoppa över bågen på långsidan då och då för att istället rida rakt fram och lägga in ett par tempoväxlingar. Övningen kan ridas i skritt och trav, men även i galopp om du har en häst som kan gå stadigt i förvänd galopp.
A och O är balans
Därefter saktar du av till skritt, rider bågar runt konerna på kortsidorna och rakt fram längs med långsidorna. A och O är balans, hästen måste känna att den kan lita på ditt stöd, du får inte ”kasta” hästen runt konerna för att till varje pris få in alla bågar. När du känner att du har kontroll i skritt kan du göra övningen i en lugn och balanserad trav. Tänk på att de små bågarna är jobbiga för hästen och gå tillbaka till skritt eller till den enklare övningen om du får problem. Bågarna längs med kortsidorna bör inte ridas i galopp utom av väldigt rutinerade ekipage!
Glöm inte att byta varv
Om allt känns bra kan du efter en paus lägga ihop de båda övningarna, det vill säga rida bågar både längs med kortsidorna och på långsidan. Du kan antingen rida hela övningen i trav eller välja att trava på långsidorna och sakta av till skritt före kortsidorna. Glöm inte att byta varv med jämna mellanrum.
Rätt utförd ger övningen en uppmärksam och lydig, men framför allt mjuk och eftergiven häst som bjuder lika på båda tyglarna. Slösa med klappar och beröm när hästen gör rätt, så kommer den att ha lika roligt som du!
Den här övningen ger variation och har lite högre svårighetsgrad än vanliga bågar. Eftersom bågar på kortsidorna är ansträngande för hästen (varje båge motsvarar en halv 6,5-metersvolt) bör detta inte ridas på mycket unga eller på otränade hästar.
Gör heller inte för många repetitioner av övningen och se till att sluta innan hästen blir trött.
Använd dig av koner
Ställ upp koner enligt skissen till höger, det vill säga placera tre koner en bit ut från varje kortsida så att man kan rida runt dem. Placera dessutom en kon mitt på ridbanan, vid bokstaven X.
Värm upp som vanligt. Börja därefter med att rida hästen rak genom kortsidorna (gör hörpasseringarna som vanligt) och lägg en mjuk båge över långsidan så att du rider runt konen på mitten. Gör övningen på båda långsidorna och var noga med att hästen bjuder friskt framåt och att du har kontroll på ytterbogen i bågen. Om hästen inte svarar framåt kan du hoppa över bågen på långsidan då och då för att istället rida rakt fram och lägga in ett par tempoväxlingar. Övningen kan ridas i skritt och trav, men även i galopp om du har en häst som kan gå stadigt i förvänd galopp.
A och O är balans
Därefter saktar du av till skritt, rider bågar runt konerna på kortsidorna och rakt fram längs med långsidorna. A och O är balans, hästen måste känna att den kan lita på ditt stöd, du får inte ”kasta” hästen runt konerna för att till varje pris få in alla bågar. När du känner att du har kontroll i skritt kan du göra övningen i en lugn och balanserad trav. Tänk på att de små bågarna är jobbiga för hästen och gå tillbaka till skritt eller till den enklare övningen om du får problem. Bågarna längs med kortsidorna bör inte ridas i galopp utom av väldigt rutinerade ekipage!
Glöm inte att byta varv
Om allt känns bra kan du efter en paus lägga ihop de båda övningarna, det vill säga rida bågar både längs med kortsidorna och på långsidan. Du kan antingen rida hela övningen i trav eller välja att trava på långsidorna och sakta av till skritt före kortsidorna. Glöm inte att byta varv med jämna mellanrum.
Rätt utförd ger övningen en uppmärksam och lydig, men framför allt mjuk och eftergiven häst som bjuder lika på båda tyglarna. Slösa med klappar och beröm när hästen gör rätt, så kommer den att ha lika roligt som du!
Övningen är tagen från Hippson, du hittar övningen HÄÄÄÄÄR!

dom nya benskydden!

Sjukt snygga, supernöjd med dom!
Dom satt dessutom perfekt på min lilla prinsessa. BIG LOVE

Nu kör jag

Så, nu kör jag igång bloggen ! Ny header och allt på STOOOOORT G!

Iaf idag så red jag både Naddel och Nosic båda gick helt okej , Naddel va lite seg men ah det är så ibland! Men Nosic däremot va en raket.
Tränade båda hästarna i låg form då dom både behöver stärka sin ryggmuskler.
Och sen red även Maria lite , och när hon red så kände hon att sadeln satt lite fel så nu måste vi köpa en ny sadel till Naddel! Hehe tror jag vet vilken sadel jag vill köpa om den passar henne.

Btw fick nya beskydd idag ROOOOSA zaldi<33
Tack bästa mammaochmaria för allt <3

Haha lite utspritt inlägg men skitsamma, kommer börja med ordentliga inlägg snart !
Kram Felicia